Met ruim 18 jaar ervaring in auditing, startte Tanja per 1 februari 2011 fulltime in haar eigen consultancy en auditbureau Farfalla Services BV. Tanja heeft veel ervaring opgedaan als accountant in een breed scala van organisaties, van klein tot groot, profit en non-profit. Zij heeft haar consultancy en audit ervaring verbreed op het gebied van management control, bedrijfsvoering van organisaties. Hierdoor is zij zowel in te zetten voor brede organisatieonderzoeken als voor specifieke onderwerpen en thema’s van bedrijfsvoering en processen.

Vanaf 2009 voegt Tanja kennis en ervaring over sustainability (maatschappelijk verantwoord ondernemen, MVO) toe aan haar deskundigheidsgebieden. Ze werkte anderhalf jaar als coördinator MVO bij een universiteit (2.500 medewerkers, 20.000 studenten, €470 miljoen omzet), waar zij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen en implementeren van visie en beleid voor MVO. Ook coördineerde ze concrete activiteiten, zoals het erkenningscertificaat voor studenten die naast hun studie maatschappelijke activiteiten verrichten, vrijwilligerswerk in de stad Rotterdam door medewerkers en studenten en samenwerking met (innovatieve) partners uit deze stad.
Parallel volgde zij het postgraduate executive CSR programma (ESAA).
Om zich verder te specialiseren in het gebied waar sustainability en management control elkaar raken, promoveert Tanja sinds april 2011 aan Nyenrode Business Universiteit.

Haar ervaring met zowel management control als sustainability gaven Tanja het inzicht dat deze twee werelden te integreren zijn, geïntegreerd zouden moeten zijn. Voor Tanja is het niet de vraag of een organisatie duurzaam onderneemt, maar hoe zij dat het beste kan doen in haar (bestaande) activiteiten. De aanpak vanuit Farfalla Services BV is dan ook dat bij elke dienst sustainability wordt aangeboden.
Daarnaast verzorgt Tanja lezingen over sustainability en faciliteert zij workshops voor organisaties die met sustainability aan de slag willen.

Specialties

CSR, management control, PhD, RA, RO, CIA, audit, consultancy, procesmanagement, riskmanagement, facilitator, vision, strategy, creative solutions, accountancy, GRI, ISO26000.

Meer informatie kunt u op Tanja’s website vinden.

 

Tagged with →